بلاگ

کانکس چیست؟ | آشنایی با انواع کانکس

تماس با مجموعه فیدار

کانکس (Conex) یک سازه پیش‌ساخته کاربردی است که از آلیاژها و متریال گوناگونی برای ساخت آن استفاده می‌شود. این سازه‌ها را در کشورهای گوناگون با اسامی دیگری نظیر کیوسک (Kiosk) و شلتر (Shelter) نیز می‌شناسند و در ایران‌ هم گاهی از این اسامی استفاده می‌شود. در گذشته، استفاده از این سازه‌ها به دکه‌های کوچک، کیوسک نگهبانی، محل اقامت نیروهای یک پروژه ساختمانی و مواردی از این قبیل خلاصه می‌شد؛ اما این روزها شاهد استفاده‌های بسیار متنوع‌تری از آن‌ها هستیم. در مقایسه با ساخت‌وسازهای سنتی، ساخت کانکس مزایای متعددی دارد که در این مطلب به آن‌ها پرداخته‌شده است. این مزایا باعث شده‌اند که در سال‌های اخیر، شاهد افزایش چشم‌گیر تقاضا برای ساخت این محصول باشیم.

کانکس (Conex) سازه‌ای با وزن بسیار کمتر از سازه‌های سنتی است که در مدت‌زمان بسیار کوتاهی طراحی و ساخته می‌شود. در ابتدا، این محصول با هدف اسکان موقت افراد در پروژه‌های کاری گوناگون ساخته شد؛ اما بعد از گذشت چند سال، موارد استفاده از آن به خانه‌ها و ویلاهای مسکونی، دفاتر کاری بزرگ و مجلل و مواردی ازاین‌دست نیز گسترش یافت. هدف از این مطلب، آشنایی با کانکس است تا در صورت نیاز بتوانید مناسب‌ترین و بهترین سازه پیش‌ساخته را سفارش دهید.

در این مقاله به معرفی کانکس ها می پردازیم تا هدف از کاربرد کانکس ها مشخص شود که اصلا این سازه ها برای چی ساخته شده اند؟

 آشنایی با کاربرد های انواع کانکس

کانکس یک محیط ایده‌آل برای کار و سکونت موقت یا طولانی‌مدت است. از Conex در بسیاری از نقاط دنیا استفاده می‌شود و می‌توان استرالیا، آمریکا و انگلستان را به‌عنوان پیشگامان صنعت ساخت این سازه‌ها معرفی کرد. واقعیت این است که در صورت فراهم بودن شرایط نصب کانکس در محل موردنظر، این سازه را می‌توان برای اهداف و مقاصد گوناگونی استفاده کرد.

اما به‌طورکلی، فهرست زیر نشان‌دهنده مهم‌ترین و رایج‌ترین مصارف کانکس در دنیای امروز است.

  • نگهبانی
  • کارگاهی
  • فروشگاهی
  • مسکونی یا ویلایی
  • سرویس بهداشتی
  • سرایداری
  • خدمات شهری
  • دفاتر کاری و اداری
  • درمانگاه
  • نمازخانه
  • اتاق قرنطینه
  • سردخانه مواد غذایی

نصب تجهیزات بانکی با توجه به قیمت مناسب، سرعت بالای ساخت و امکان نصب کانکس در بسیاری از مکان‌ها، موارد استفاده از این محصول روزبه‌روز در حال افزایش هستند. در ادامه مطلب آشنایی با کانکس، به معرفی تعدادی از موارد موجود در فهرست بالا می‌پردازیم.

1. کانکس نگهبانی

این نوع Conex در ورودی ساختمان‌های مسکونی، اداری یا تجاری و با هدف کنترل ترددها نصب می‌شود. همچنین می‌توان با نصب تجهیزات نظارتی نظیر مانیتورها و سیستم کنترل دوربین‌های مداربسته، از این محصول به‌عنوان کانکس نظارتی نیز استفاده کرد.

اگر به دنبال تهیه کانکس نگهبانی با قیمتی مناسب و با کیفیت فوق العاده هستید صفحه خرید کانکس نگهبانی مورد برسی قرار دهید.

2. کانکس کارگاهی

در بسیاری از پروژه‌های عمرانی و ساختمانی، نیاز به محلی برای اسکان نیروی کار مشغول در پروژه است. خرید کانکس کارگاهی گزینه‌ای بسیار کاربردی در این زمینه است که باعث کاهش چشمگیر هزینه‌های رفت‌وآمد و اسکان نیروی کار یک پروژه می‌شود. این سازه‌ها دارای ابعاد استانداری هستند و توسط بسیاری از شرکت‌های سازنده تولید می‌شوند.

از کانکس های کارگاهی به دو دلیل استفاده می شود یکی از دلایل تامین محل استراحت کارکنان فصلی می باشد و کاربرد دیگر کانکس های کارگاهی استفاده به عنوان کارگاه های قابل حمل است.

3. کانکس سرویس بهداشتی

همان‌طور که از نام این مدل نیز پیداست، برای نصب سرویس‌های بهداشتی عمومی کاربرد دارد. از این سازه می‌توان در پارک‌ها، مراکز تفریحی، سایت‌های کاری و… استفاده کرد. مسلماً تجهیزات موجود در این نوع کانکس‌ها، با مدل‌های مسکونی و کاری متفاوت خواهد بود.

امرروزه استفاده از کانکس های سرویس بهداشتی خیلی بیشتر از گذشته شده است، معمولا در اماکن عمومی و پروژه های نمیه ساز از این محصول استفاده می شود.

اگر نیازمند اطلاعات کامل تری درباره این محصول هستید مقاله کامل و جامع همه چیز درباره کانکس های سرویس بهداشتی مطالعه فرمایید.

برای خرید این محصول به صفحه کانکس سرویس بهداشتی مراجعه کنید.

4. کانکس تجهیزات بانکی

هدف از ساخت کانکس عابر بانک دسترسی راحت تر و ایمن تر به مراکز خود پرداز و دیتگاه های atm بوده است.

امروزه شاهد راه‌اندازی ایستگاه‌های خودپرداز و خود دریافت بانکی در نقاط مختلف شهر هستیم. ازآنجایی‌که این تجهیزات در مکانی دور از بانک نصب می‌شوند، باید در محیطی زیبا، سرپوشیده و استاندارد قرار داده شوند. استفاده از Conex، راهکاری عالی برای تحقق این هدف است.

5. کانکس ویلایی

کانکس ویلای به دلیل قیمت پایین تر، نیاز نداشتن به مجوز خواصی یکی از محبوب ترین سازه ها برای دوری از فضای شلوغ شهری است که مزایای زیادی هم دارد.

در خیلی از نقاط کشور، امکان ساخت‌‌وساز وجود ندارد. این مشکل می‌تواند به دلیل عدم صدور مجوز ساخت، کمبود زمان یا هزینه‌های سرسام‌آور ساخت‌وسازهای سنتی باشد. به لطف سازه‌های پیش‌ساخته جدید، این مشکل به‌سادگی برطرف می‌شود. کانکس ویلایی یا مسکونی را می‌توان در ابعاد و طبقات گوناگون، با بهترین آلیاژها، به همراه تجهیزات داخلی متنوع و نمای بیرونی چشم‌نواز ساخت. امروزه در بسیاری از شهرها و محل‌های خوش آب‌وهوا از این نوع کانکس ها استفاده می‌شود.

6. کانکس فروشگاهی

این نوع Conex نیز جزو مدل‌هایی است که سابقه استفاده طولانی دارد. در بسیاری از مناطق پررفت‌وآمد و شلوغ در شهرها و جاده‌های بین‌شهری، از کانکس فروشگاهی برای عرضه محصولات فرهنگی (روزنامه، مجله و…)، مواد غذایی سرد و گرم یا سایر کالاهای پرمصرف و کاربردی استفاده می‌شود. این سازه‌ها اغلب سایز کوچک تا متوسطی دارند تا امکان نصب آن‌ها در گذرهای پرتردد نیز وجود داشته باشد. نورپردازی مناسب و کرکره برقی از تجهیزات مهم و روتین این سازه‌های پیش‌ساخته است.

کانکس فروشگاهی یا کیوسک فروشگاهی خدماتی مربوط به مواد غذایی و بخش محصولات است.

کیوسک یا دکه یا کانکس فروشگاهی اسم های مختلف این محصول است که چند سالی به دلیل حمل ونقل راحت، قیمت پایین، هزینه نگهداری کم و دیگر مزایایی که دارد تولید آن رو به افزایش بوده است.

7. کانکس سردخانه مواد غذایی

در تولید این اتاقک‌های سرد، از آلیاژهایی با مقاومت حرارتی بالا استفاده می‌شد تا مانع از هدر رفتن انرژی شوند. از طرفی، عایق‌کاری استاندارد نیز یکی دیگر از راهکارهای اصلی جلوگیری از خروج هوای سرد درون اتاقک است.

8. کانکس نمازخانه

در کشورهای اسلامی نظیر ایران، از Conex به‌عنوان نمازخانه نیز استفاده می‌شود. در جاده‌های بین‌شهری، در کنار پمپ‌بنزین‌ها، پارک‌ها و خیلی از مکان‌های دیگر، این سازه‌های پیش‌ساخته نصب و استفاده می‌شوند.

 

مزایا و معایب استفاده از کانکس

هیچ محصول کاملاً بی‌عیب و نقصی وجود ندارد! تمام تولیدات در صنایع مختلف، دارای نقاط قوت و ضعف مشخصی هستند. در این بخش از آشنایی با کانکس، بدون معطلی به سراغ این ویژگی‌ها می‌رویم و اطلاعات کاربردی فراوانی را در اختیارتان قرار می‌دهیم.

نقاط قوت

1) صرفه جویی در زمان ساخت

تمام فرآیندهای زمان‌بر ساخت‌وسازهای سنتی نظیر کندن پی، بتن‌ریزی، آرماتوربندی و غیره در ساخت کانکس حذف می‌شوند. همین موضوع باعث افزایش چشمگیر سرعت ساخت این سازه‌ها شده است.

2) کاهش هزینه ساخت

یکی از مزیت های کانکس کاهش هزینه ساخت نسبت به سازه سنتی و بتنی است.

اگر قصد دارید در هزینه‌های ساخت بنای موردنظرتان صرفه‌جویی کنید، سازه‌های پیش‌ساخته گزینه ایده‌آلی هستند. این سازه‌ها قادرند تا فضای موردنیازتان را با کمترین هزینه فراهم کنند. از طرفی به دلیل کاهش زمان ساخت‌وساز، بازگشت سرمایه شما نیز سریع‌تر از ساخت‌وسازهای قدیمی است.

3) مقاوم در برابر زلزله

انواع Conex باکیفیت و استاندارد، با قطعات پیش‌ساخته و تایل‌های بزرگ، یکپارچه و سبک تولید می‌شوند. این موضوع باعث شده تا مقاومت آن‌ها در برابر زلزله نیز افزایش پیدا کند. نکته مهم دیگر این است که در صورت تخریب کانکس براثر زلزله، آوار آن به‌صورت یکپارچه و سبک خواهد بود و باعث آسیب شدید نمی‌شود.

4) امکان جابه‌جایی

حمل‌ونقل و جابه‌جایی کانکس توسط جرثقیل و تریلی ازجمله نقاط قوت Conex است. تنها باد مطمئن شوید که مکان موردنظرتان، شرایط نصب این سازه را داشته باشد. این ویژگی حتی در مورد کانکس‌های بزرگ نیز صادق است؛ تنها کافیست تا شرکت سازنده، در صورت امکان سازه را به چند بخش کوچک‌تر تقسیم کند تا انتقال آن امکان‌پذیر شود.

5) تنوع در طراحی و ظاهر

طراحی جذاب تر کانکس نسبت به خانه های قدیمی

امروزه متریال گوناگونی در ساخت سازه‌های پیش‌ساخته استفاده می‌شود که به بهبود تنوع ظاهری و امکان استفاده از طراحی‌های گوناگون، کمک کرده است.

نقاط ضعف

1) نبود نظارت کافی بر مراحل ساخت

در کنار شرکت‌های معتبری که در حوزه طراحی و تولید کانکس فعالیت دارند، بعضی واحدهای تولیدی فاقد استانداردهای لازم در ساخت این سازه‌ها هستند. استفاده از مصالح و آلیاژهای بی‌کیفیت، عدم طراحی اصولی، عدم استفاده از نیروی متخصص و مواردی ازاین‌دست، باعث کاهش هزینه‌های ساخت می‌شوند. قیمت پایین باعث فریب خوردن افراد می‌شود و ممکن است این محصولات بی‌کیفیت را بخرند. کانکس موردنیازتان را از شرکت‌ها و کارگاه‌های باسابقه و معتبر تهیه کنید تا با چنین مشکلاتی مواجه نشوید.

2) محدودیت ابعاد جهت حمل و نقل

قبل از خرید کانکس متراژ لازم را انتخاب کنید در ادامه هم امکان بزرگ و کوچک کردن و هم امکان حمل و نفل ممکن است به سختی انجام شود و این کار هزینه اضافی دارد.

زمانی که Conex بیش‌ازحد بزرگ باشد و نتوان آن را به بخش‌های کوچک و قابل‌حمل تقسیم کرد، امکان جابه‌جایی آن وجود ندارد! در چنین شرایطی، تنها یک راه باقی می‌ماند؛ آن‌هم اسمبل کردن تمام دیواره‌ها، تجهیزات و بخش‌های مختلف سازه در محل نصب آن است. این راهکار کاملاً عملی است؛ اما ممکن است باعث افزایش هزینه‌ها شود.

3) افت قیمت بعد از استفاده

کانکس مانند ساختمان‌های سنتی نیست که روزبه‌روز بر قیمت آن افزوده شود! مسلماً زمانی که قصد فروش آن را داشته باشید، باید انتظار یک کاهش قیمت محسوس را داشته باشید. هرچه Conex شما دارای شرایط استانداردتری باشد، افت قیمت کمتری خواهد داشت. این در حالی است که کانکس‌ دست‌دوم، با یک کاهش قیمت چشم‌گیر در زمان فروش مواجه می‌شوند.

 

طول عمر کانکس چقدر است؟

تمام محصولات ساخته‌شده توسط بشر، دارای یک عمر مفید هستند و بعد از مدتی فرسوده و مستهلک خواهند شد. در این بخش از آشنایی با کانکس، باید بدانید که این سازه‌های پیش‌ساخته نیز عمر مفید مشخصی دارند. هرچه کیفیت ساخت سازه و تجهیزات موجود روی آن بالاتر باشد، زمان بیشتری طول می‌کشد تا نیاز به تعمیرات اساسی یا تعویض آن نیاز پیدا کنید.

یکی از مهم ترین مزیت های کانکس با کیفیت استفاده از متریال و استراکچر درجه یک استکه تاثیر بسزایی در عمر آن دارد.
به‌طورکلی کانکس‌های موجود در بازار دارای درجات کیفی متفاوتی هستند. محصولاتی که درجه 1 باشند، بین 15 تا 25 سال عمر مفید خواهند داشت و به این زودی‌ها نیازی به تعمیر یا تعویض آن‌ها پیدا نمی‌کنید. تمام محصولات کمپانی‌ها و شرکت‌های معتبر، در این دسته قرار می‌گیرند.
حالا اگر به‌طور تصادفی یا با اطلاع قبلی اقدام به خرید کانکس درجه 2، درجه 3 یا درجه 4 کنید، باید طول عمری بین 10 تا 15 سال را برای آن در نظر بگیرید.

3 عامل مؤثر در طول عمر کانکس

3 عنصر نقش مهمی در تعیین طول عمر مفید Conex دارند که عبارت‌اند از:
• کیفیت تولید
• نحوه بهره‌برداری
• شرایط آب‌وهواییهریک از این عوامل به‌طور جداگانه، ممکن است باعث افزایش یا کاهش عمر سازه پیش‌ساخته شما شوند. در ادامه به بررسی این موارد می‌پردازیم.

کیفیت تولید کانکس

درساخت کانکس هرچه از متریال بهتری استفاده کنیم و هزینه اولیه بالاتری پرداخت کنیم درصورت سرما، گرما، رطوبت و... کانکس ما مقام است و الته عمر بیشتری نسبت به سازه ارزان قیمت دارد.

هرچه کیفیت قطعات، آلیاژها، تجهیزات، جوشکاری و اسمبل سازه بالاتر باشد، عمر استفاده از آن‌هم بیشتر خواهد بود. با استفاده از تجهیزات، قطعات و نیروی کار بی‌کیفیت، اوضاع کاملاً برعکس است و پس از چند سال به تعمیر یا تعویض کانکس احتیاج پیدا می‌کنیم. به همین دلیل است که در این مطلب آشنایی با کانکس، توصیه می‌شود که همواره به برندهای معتبر و باسابقه اعتماد کنیم.

نحوه استفاده از کانکس

طرز استفاده و بهره‌برداری، از مهم‌ترین المان‌های تأثیرگذار بر طول عمر کانکس است. برای مثال، سازه‌ای که در محیط‌های کارگاهی و خشن استفاده می‌شود، در مقایسه با سازه‌ای که کاربری مسکونی دارد، در معرض آسیب بیشتری است.

شرایط اقلیمی

بدنه کانکس از فلز ساخته می‌شود و در ارتباط مستقیم با هوای اطراف خودش است. هرچه یک منطقه دارای بارش برف و باران و نهایتاً رطوبت بیشتری باشد، طول عمر سازه پیش‌ساخته را کاهش می‌دهد. مناطق خشکی نظیر استان تهران، یزد، اصفهان و غیره، شرایط آب‌وهوایی بهتری برای استفاده از کانکس دارند. البته با استفاده از سازه‌های باکیفیت، این محدودیت تا حد زیادی رفع می‌شود.

مجوزهای لازم برای ساخت یا خرید کانکس

این موضوع واقعیت دارد که ساخت یا خرید Conex، مراحل پیچیده‌ای ندارد و اساساً نیازی به مجوزهایی شبیه به ساخت‌وساز سنتی ندارد. بااین‌وجود، مانند ساخت هر محصول دیگری، ساخت کانکس هم نیاز به برخی مجوزها دارد که تهیه آن‌ها چندان زمان‌بر نیست.
مجوزهای مربوط به سازه‌های پیش‌ساخته به این دو مورد خلاصه می‌شوند:

مجوز ساخت و احداث

کانکس مصداق ساخت و احداث یک بنا نیست و قوانینی ازاین‌دست را شامل نمی‌شود. هر شخصی این اجازه را دارد تا بدون دریافت مجوز، اقدام به ساخت این نوع سازه‌ها در باغ، زمین کشاورزی یا سایر اراضی شخصی کند. استفاده از ویلای پیش‌ساخته در این نوع زمین‌ها، هیچ نوع ممنوعیتی از طرف دیوان عالی کشور ندارد.

مجوز حمل و نقل

در حمل ونقل کانککس باید به ابعاد آن توجه ویژه ایی داشته باشیم اگر کانکس پیش از حد بزرگ باشد یعنی دوقلو یا دوبلکس باشد باید توسط دو چرثغیل مجزا حمل شود و اگر ابعاد به شکلی باشد که نتوان آن را حمل کرد مجبور به ساخت کانکس در محل می شویم.

وزن، عرض و ارتفاع کانکس از مهم‌ترین المان‌های تأثیرگذار در اخذ مجوز جابه‌جایی و حمل این سازه هستند. شرکت‌ها سعی می‌کنند تا از ابعاد استاندارد استفاده کنند تا نیازی به اخذ مجوز نداشته باشند؛ اما در مورد سازه‌های پیش‌ساخته سفارشی و کانکس‌های بزرگ، حتماً نیاز به دریافت مجوز از پلیس‌راه و راهنمایی و رانندگی است. عرض بلندتر از 250 سانتی‌متر، طول بلندتر از 280 سانتی‌متر و وزن غیراستاندارد، مشمول شرایط اخذ مجوز حمل‌ونقل هستند. وزن به این دلیل مهم است که برخی از پل‌ها، جاده‌ها و زیرگذرها، تنها تحمل وزن مشخصی را دارند.

 

تأسیسات کانکس شامل چه مواردی هستند؟

هر کانکس و سازه پیش‌ساخته‌ای، مجهز به تأسیسات گوناگونی است که بیشتر آن‌ها بین مدل‌های مختلف یکسان هستند. محل قرارگیری و نحوه نصب این تأسیسات در مرحله طراحی مشخص می‌شود و تیم فنی اقدام به پیاده‌سازی آن می‌کند. در ادامه آشنایی با کانکس، تأسیسات مختلف آن را بررسی می‌کنیم.

تأسیسات حرارتی

مانند هر خانه، فروشگاه، محل کار یا هر محیط بسته دیگری، سازه‌های پیش‌ساخته هم باید دمای مناسبی داشته باشند. حالا وابسته به نوع انرژی در دسترس شما، تجهیزات متفاوتی برای تأمین گرما یا سرمای کانکس استفاده می‌شود.
• رایج‌ترین گزینه برای گرم کردن این فضا، استفاده از بخاری یا پکیج‌های گازسوز است. در صورت عدم دسترسی به گاز نیز از بخاری و پکیج‌های الکتریکی استفاده می‌شود.
• برای تأمین سرمایش Conex، کولرآبی و کولر اسپیلت دو انتخاب روتین و کاربردی هستند. بدون تردید، کولرهای اسپیلت ازلحاظ زیبایی‌شناسی، قدرت سرمایش و اشغال فضا، گزینه بهتری به شمار می‌آیند.
نکته مهم این است که تمام مسیرهایی که برای استفاده از این تأسیسات تعبیه می‌شوند، باید دقیقاً مطابق با طرح و پلان اولیه سازه باشند.

تأسیسات الکتریکی

کولر، اسپیلت، هیترهای برقی، یخچال، تلویزیون و تمام تجهیزات برقی کانکس به تأسیسات الکتریکی وابسته هستند. این تأسیسات شامل چراغ‌های داخلی و بیرونی ویلا، سیم‌کشی‌ها و نصب پریز و کلید، نصب فیوز مینیاتوری و مواردی از این قبیل هستند. زمانی که این تأسیسات به‌درستی انتخاب و پیاده‌سازی شوند، دسترسی به آن‌ها بسیار راحت خواهد بود و ایرادات جزئی را می‌توان به‌سادگی برطرف کرد.

تاسیسات الکتریکی کانکس یکی از بخش های مهم آن است جدای از متریال سازه باید بخش روشنای و تجهیزات گرمایشی و سرمایشی که نیاز به برق دارند باید به خوبی کارکنند، می توان این برق را تیر برق یا از موتور برق تامین کرد.
کابل‌های انتقال برق از مهم‌ترین عنصر تأسیسات الکتریکی هستند. در کانکس‌های ویلایی و تمام مدل‌های که کاربرد عمومی دارند، از کابل‌های نمره 2.5 و برای مدل‌هایی صنعتی از کابل‌های نمره 4 یا 6 استفاده می‌شود. به‌طور استاندارد، این کابل‌ها باید به‌صورت توکار باشند و برای انتقال آن‌ها از لوله‌های مخصوص استفاده شود.
مانند تأسیسات حرارتی، تأسیسات الکتریکی نیز باید در پلان کانکس قابل‌مشاهده باشند و محل عبور سیم‌ها و نصب تجهیزاتی مانند کلیدها و پریزها مشخص باشند.

تأسیسات لوله کشی

نصب لوله‌های آب و تجهیزاتی نظیر روشویی، شیرآلات، سرویس بهداشتی و غیره، در بخش تأسیسات لوله‌کشی قرار می‌گیرند. برای عبور لوله‌ها از دو شیوه روکار و توکار استفاده می‌شود. مسلماً نصب توکار زیبایی بیشتری دارد و ازنظر ایمنی نیز استانداردتر است. این موضوع باید در زمان طراحی کانکس تعیین شود تا سایر عناصر نیز متناسب با آن طراحی شوند.
در یک کانکس، معمولاً بخش‌هایی نظیر سرویس بهداشتی، آشپزخانه و حمام را در نزدیکی هم می‌سازند تا از لوله‌کشی بی‌دلیل در سرتاسر آن جلوگیری شود. این موضوع همچنین به بهبود عملکرد پکیج یا آبگرم کن نیز کمک می‌کند. لوله‌ها پلیمری، رایج‌ترین لوله‌ها در تأسیسات داخلی Conex هستند.
در بیشتر از 70% سازه‌های پیش‌ساخته، تنها از این تأسیسات استفاده می‌شود. مواردی نیز وجود دارند که به‌طورکلی با تأسیساتی متفاوت مجهز می‌شوند. برای نمونه می‌توان به اتاق تمیز (Clean Room)، اتاقک‌های سرد نگهداری مواد غذایی، گرمخانه تنباکو و مواردی ازاین‌دست اشاره کرد.

اهمیت استفاده از کانکس استاندارد

پس از آشنایی با کانکس و کاربردهای این سازه دوست‌داشتنی، باید به این موضوع مهم توجه داشته باشید که تنها نمونه‌های استاندارد ارزشمند هستند! شاید امروزه صدها شرکت و کارگاه مختلف، مشغول ساخت و فروش سازه‌های پیش‌ساخته باشند؛ اما آیا همه این سازندگان به استانداردها مقید هستند؟
همه می‌دانیم که این‌گونه نیست. بسیاری از کانکس‌های ساخته‌شده در ایران، فاقد استانداردهای لازم هستند. این موضوع نه‌تنها باعث کاهش ایمنی و آسایش مصرف‌کننده می‌شود؛ بلکه در زمان فروش آن نیز با یک افت قیمتی مواجه می‌شوید.
• یک کانکس استاندارد دارای ابعاد مشخصی است تا امکان جابه‌جایی و حمل آسان آن میسر باشد؛
• این سازه‌ها با استفاده از مصالح و مواد اولیه مرغوب تولید می‌شوند؛
• تمام اتصالات که به‌وسیله پیچ و مهره یا جوشکاری ایجادشده‌اند، دوام بالایی دارند؛
• موارد فنی بر اساس نوع کاربری کانکس به‌درستی رعایت شده‌اند؛
• قیمت معقول و مشخصی دارند که قابل‌استعلام است.

تفاوت های کانکس و کانتینر

در اینجا قصد مقایسه دو محصولی را داریم که گاهی باهم اشتباه گرفته می‌شوند؛ اما کاربردهای بسیار متفاوتی دارند؛ در ادامه به تفاوت های کانتینر و کانکس می پردازیم.

کانتینر یک محفظه فولادی بزرگ است که کاربرد عمده آن، جابه‌جایی محصولات و کالاهای گوناگون از مسیر دریا است. کانتینرها دارای بدنه بسیار مستحکم و مقاوم در برابر ضربه هستند و طول عمر بالایی دارند. این سازه‌ها اغلب به شکل مکعب مستطیل بزرگ ساخته می‌شوند و در برابر نفوذ آب ایزوله هستند. بااین‌وجود، تفاوت‌های بنیادین و بسیاری واضحی بین کانکس و کانتینر وجود دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

کانتینر ها برای حمل و نقل دریایی ساخته شده اند و کاربرد اصلی آنها حمل بار است، اما کانکس در ابعاد، متراژ و کاربرد های خواصی تولید می شود.

  • بیشتر کانتینرها در دو سایز 20 فوت و 40 فوت طراحی و تولید می‌‌شوند؛ در عوض ظرفیت و ابعاد کانکس‌ها باهم متفاوت است و به کاربری آن‌ها بستگی دارد.
  • کانتینرها فاقد درب، پنجره و گاهی تهویه مناسب هستند؛ این در حالی است که در مدل‌های گوناگون کانکس از انواع درب ورودی، پنجره و سیستم تهویه هوا استفاده می‌شود.
  • کانتینر فاقد تأسیساتی نظیر لوله‌کشی، گرمایش، سرمایش و سیم‌کشی برق است.
  • در تولید دیواره‌ها و سقف کانتینر از ورقه‌های فولادی ضخیم استفاده می‌شود؛ در عوض برای ساخت دیواره‌ها و سقف کانکس از ساندویچ پانل، پانل سیمانی، پانل دکوراتیو، ورق سایدینگ و متریال گوناگونی استفاده می‌شود که درنهایت با مواد مناسبی عایق می‌شوند.
  • به‌غیراز کانتینرهایی که نقش سردخانه مواد غذایی، دارو و… را دارند، سایر کانتینرها فاقد تجهیزات داخلی هستند. این در حالی است که کانکس با توجه به کاربری آن، مجهز به تجهیزاتی مانند یخچال، سرویس بهداشتی، حمام، کولر، بخاری و… است.

 

تفاوت های بین کانکس و ویلای پیش‌ساخته

خانه یا ویلای پیش‌ساخته با خانه‌هایی گفته می‌شود که اجزای مختلف آن‌ها در کارخانه ساخته‌شده و جهت اسمبل و نصب به محل خاصی منتقل می‌شوند. درواقع می‌توان این خانه‌ها را نوعی کانکس در نظر گرفت؛ اما این دو نوع سازه دارای تفاوت‌هایی هستند که در ادامه به مهم ترین تفاوت های بین کانکس و ویلای پیش ساخته می پردازیم.

تفاوت اصلی بین کانکس و ویلای پیش ساخته نوع تولید آن است.

متریال و مصالح

در ساخت خانه‌های پیش‌ساخته از متریال متنوعی استفاده می‌شود. شیشه، بتن، ورق‌های فولادی LSF، PVC، UPVC و ساندویچ پانل بخشی از این مصالح هستند. این در حالی است که کانکس از ورقه‌های آهنی، گالوانیزه و… تولید می‌شود.

وزن سازه

وزن یک سازه پیش‌ساخته به موارد مختلفی بستگی دارد؛ اما به‌صورت کلی، وزن کانکس کمتر از وزن یک ویلای پیش‌ساخته است. این موضوع به دلیل مصالح سنگین‌تری است که در ساخت خانه‌های پیش‌ساخته استفاده می‌شود.

نوع سازه

ویلای پیش ساخته در محل مورد نظر اسمبل و تولید می شودف اما برای ساخت کانکس نیاز به این کار نیست و در کارخانه سازه ساخته شده و در نهایت به وسیاه چرثغیل حمل و ارسال می شود.

ویلای پیش‌ساخته، نوعی خانه ماژولار است که تمام قطعات آن در یک کارخانه تولید و سپس در محل موردنظر اسمبل می‌شوند. این موضوع در مورد کانکس صدق نمی‌کند؛ زیرا این سازه به‌طور کامل و یکپارچه در کارگاه یا کارخانه تولید و به محل نصب منتقل می‌شود.

هزینه ساخت و نصب

در تولید ویلای پیش‌ساخته از متریال باکیفیت‌تری استفاده می‌شود؛ همچنین تجهیزات موجود در آن نیز بسیار کامل‌تر از یک کانکس ساده است. همین موضوع باعث بالاتر بودن قیمت ویلای پیش‌ساخته  شده است.

 

جمع بندی

در این مطلب سعی کردیم که علاوه بر آشنایی با کانکس، زوایای گوناگونی از این سازه کاربردی را به شما نشان دهیم. بدون تردید، Conex یکی از کاربردی‌ترین محصولاتی است که صنعت ساخت‌وساز به خود دیده است و امروزه شاهد استفاده از آن در شمایل گوناگونی هستیم. کانکس باعث افزایش سرعت ساخت‌وساز و البته کاهش هزینه‌ها می‌شود همچنین در مواقعی که مجاز به ساختمان‌سازی نیستید، این سازه‌های پیش‌ساخته بهترین انتخاب شما هستند. حالا که می‌دانید کانکس چیست و چه مزایایی دارد، خرید آن برایتان آسان‌تر و البته جذاب‌تر خواهد بود.

تماس با ما تماس با فیدار کانکس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا