حمل و نقل انواع کانکس
با پایان فرآیند طراحی و ساخت کانکس، حالا نوبت به جابهجایی آن میرسد تا درنهایت کانکس در محل موردنظر قرار داده شود. حمل و نقل کانکس یک پروسه بسیار حساس و مهم است که باید توسط افراد متخصص و با استفاده از تجهیزات و ماشینآلات مناسب انجام شود. عدم توجه به مراحل بارگیری و جا به جایی کانکس، احتمال وقوع حوادث گوناگون را افزایش میدهد و حتی ممکن است مشمول جریمههای نقدی شود.
منظور از حمل و نقل کانکس چیست؟
به پروسه بارگیری کانکس درون کارگاه، کارخانه یا هر محل دیگری و انتقال آن به موقعیت نصب، حملونقل یا جا به جایی کانکس گفته میشود. پس از زحمات زیادی که برای ساخت یک کانکس کشیده میشود، شیوه نادرست جابهجایی آن میتواند باعث بروز خسارتهای شدید شود. علاوه بر خسارتهای مالی، بروز چنین مشکلاتی باعث از بین رفتن یا کاهش اعتبار یک مجموعه سازنده کانکس خواهد شد.
در بعضی از کمپانیها و شرکتهای بزرگ ساخت کانکس، جابهجایی و انتقال آن به محل مشتری توسط تجهیزات و خودروهای سنگین همان کمپانی انجام میشود؛ اما در بسیاری از موارد، فرآیند حمل و نقل کانکس برونسپاری شده و توسط شرکتهای حملونقل انجام میشوند. در چنین شرایطی باید از چندین مورد اطمینان حاصل کنید:
- شرکت حملونقل موردنظر دارای تجهیزات و خودروهای بهروز و استاندارد باشد
- تمام رانندهها و تکنسینهای شرکت حملونقل دارای لایسنس معتبر کار با تجهیزات و همچنین دارای تجربه کافی باشند
- شرکت حملونقل دارای بیمهنامه و ضمانت معتبر باشد تا در صورت بروز حوادث، تمام خسارات واردشده را متقبل شود
مواردی که تا اینجا به آنها اشاره شد، اصول اولیه حمل و نقل کانکس هستند و در مورد جابهجایی انواع کانکس صدق میکنند.
نکات مهم قبل از جا به جایی کانکس
قبل از اینکه بخواهیم عملیات بارگیری کانکس برای حمل آن به مقصد را شروع کنیم، عوامل متعددی وجود دارند که باید از قبل مشخص شوند. این عوامل در کیفیت، سرعت و امنیت حمل و نقل کانکس تأثیرگذار هستند. بعضی از این نکات کلیدی که باید قبل از حمل و نقل انواع کانکس به آنها اشاره شوند، عبارت هستند از:
- ابعاد کانکس
- وزن کانکس
- انتخاب تجهیزات بارگیری و حملونقل
- دریافت مجوزهای لازم
- انتخاب مسیر جابهجایی
- وجود امکانات لازم روی کانکس
- بررسی محل نصب کانکس
وابسته به شرایط و قوانین مناطق مختلف، ممکن است نکات دیگری نیز به این فهرست اضافه شوند؛ اما این موارد کاملاً رایج هستند و باید در تمام جابهجاییها به آنها توجه شود. در ادامه به توضیح مختصر هریک از این موارد میپردازیم تا به اهمیت آنها در حمل و نقل کانکس پی ببرید.
1) اطلاع دقیق از ابعاد کانکس
ابعاد کانکس مهمترین موردی است که باید قبل از اقدام به بارگیری کانکس و جابهجایی آن مشخص شود. اغلب برای کانکسهای استاندارد از جرثقیلهای 4 یا 5 تنی استفاده میشود و برای موارد بزرگتر یا سنگینتر، به جرثقیلهای قدرتمندتری نیاز داریم. کانکس استاندارد دارای حداکثر طول 12 متر، عرض 2.4 متر و ارتفاع 2.6 متر است.
این روزها با توجه به گسترش تولید کانکسهای مسکونی و ویلایی، حمل و نقل کانکس کمی مشکلتر شده و همواره باید از بهترین تجهیزات جابهجایی و بارگیری استفاده شود. توجه داشته باشید که عدم اطلاع از ابعاد کانکس، موجب بروز حوادث مختلفی نظیر آسیب دیدن کانکس و جریمههای سنگین جادهای خواهد شد.
2) آمار دقیق از وزن کانکس
وزن کانکس از عواملی است که بهطور مستقیم در انتخاب جرثقیل و تریلی حملونقل دخالت دارد. امروزه از متریال و مصالح گوناگونی در تولید انواع کانکس استفاده میشود. برای مثال بعضی از کانکسها با ساندویچ پانل، بعضی با ورق سایدینگ و حتی بعضی دیگر با چوب ساخته میشوند. به همین دلیل، چند کانکس با ابعاد یکسان، میتوانند وزنهای کاملاً متفاوتی داشته باشند.
3) تجهیزات بارگیری و حمل و نقل کانکس
بعد از مشخص شدن وزن و ابعاد کانکس، تجهیزات لازم برای بارگیری و جابهجایی را انتخاب میکنیم. همانطور که اشاره شد، کانکسهای استاندارد نظیر کانکس نگهبانی، دارای ابعاد و وزن استانداردی هستند. این کانکسها با یک جرثقیل 4 یا 5 تنی لیفت شده و سپس روی کفی قرار داده میشوند. برای کانکسهای ویلایی و مسکونی که اغلب ابعاد بزرگتر و وزن بیشتری دارند، از جرثقیل 10 تنی و تریلیهای مخصوص استفاده میشود. البته در مواردی نظیر کانکسهای دوقلو، ممکن است به استفاده از جرثقیلهای 20 یا 30 تنی هم نیاز باشد.
یک نکته مهم: بر اساس قوانین حملونقل شهری و جادهای، هیچیک از انواع کانکس را نمیتوان بهطور مستقیم با جرثقیل جابهجا کرد. در صورت مشاهده چنین مواردی توسط مأموران راهنمایی و رانندگی و پلیسراه، کانکس و جرثقیل به پارکینگ منتقلشده و جریمه سنگینی در انتظار افراد خاطی خواهد بود.
4) دریافت مجوز جا به جایی کانکس
دریافت مجوز حمل و نقل کانکس برای مدلهای استاندارد که بار ترافیکی ایجاد نمیکنند، ضرورتی ندارد؛ اما برای کانکسهای بزرگ و سنگین که اغلب فضای بیشتری نسبت به کفی تریلی اشغال میکنند، الزامی است. کاملاً واضح است که در صورت عدم دریافت این مجوزها، با جریمه نقدی و احتمالاً توقیف کانکس و تریلی مواجه خواهید شد.
5) تعیین مسیر دقیق حمل و نقل کانکس
در حین ارسال یک کانکس به محل نصب، نیاز است تا از چندین خیابان، جاده، پل، زیرگذر یا حتی مسیرهای صعبالعبور بگذریم تا به مقصد برسیم. قبل از جا به جایی کانکس، باید مسیر حرکت بهطور دقیق مشخص شود. میزان مقاومت تمام جادهها، پلها و خیابانها، ارتفاع دهانه ورودی تونلها و زیرگذرها، محل قرار گرفتن تابلوها، پلهای عابر پیاده، ستونها و… باید بهطور دقیق بررسی شوند. درنهایت با بررسی این موارد، باید بهترین مسیر برای حمل و نقل کانکس مشخص شود. این نکته برای ارسال کانکس به شهرهای مختلف از اهمیت بسزایی برخوردار است.
6) بررسی امکانات جا به جایی کانکس
طراحی و ساخت تمام کانکسها باید بهگونهای باشد که چندین روزنه مختلف در نقاط مختلف آنها تعبیهشده باشد. این روزنهها در زمان بارگیری کانکس و بهخصوص برای ثابت نگهداشتن کانکس بر روی تریلی بسیار مهم و ضروری هستند. تمام کارگاهها و کارخانههای معتبر سازنده کانکس به این موضوع واقف هستند. تعبیه هوک در بالای سقف کانکس نیز میتواند شرایط ایدهآلی برای جابهجایی آن فراهم کند.
7 بررسی محل نصب کانکس
درنهایت قبل از شروع فرآیند بارگیری و حمل و نقل کانکس، مطمئن شوید که محل نصب آن بهدرستی آمادهشده است. کارشناسان و تکنسینهای نصب، باید بر اساس ابعاد زمین، کاربری کانکس، شرایط جوی و…، بهترین محل نصب را از قبل انتخاب و شرایط نصب را فراهم کرده باشند. همچنین شما باید مطمئن شوید که امکان ورود تریلی به داخل محل نصب وجود داشته باشد.
ارسال کانکس به شهرهای مختلف
بعضی از کمپانیهای سازنده کانکس، محصولات خود را به شهرها و نقاط مشخصی ارسال میکنند و بعضی دیگر هیچ محدودیتی در این زمینه ندارند. شما باید این موضوع را قبل از سفارش و عقد قرارداد، با مسئول مربوطه مطرح کنید. یکی از مواردی که ممکن است ارسال کانکس به بعضی از شهرها و مناطق را غیرممکن یا سخت کند، عدم وجود راههای ارتباطی مناسب و یا وجود مسیرهای پرخطر است.
ر چنین شرایطی، استفاده از سازههای پیشساخته بهترین گزینه است. این سازهها دقیقاً همان کاربرد کانکس را دارند؛ با این تفاوت که اجزای مختلف آنها بهطور جداگانه به محل نصب منتقل و سپس در آنجا به هم متصل میشوند. بهاینترتیب، هیچ محدودیتی در ارسال کانکس به شهرهای گوناگون وجود ندارد. البته این راهکار تنها محدود به حمل و نقل کانکس در جادهها و مسیرهای سخت و پرخطر نیست! در مواردی که ابعاد سازه سفارشی بسیار بزرگتر از حالت استاندارد باشد هم این راهکار عملی است.
در شرایط نرمال، تنها کافیست نکاتی که در بالا به آنها اشاره کردیم بهدرستی بررسی و اعمال شوند تا شرایط جابهجای سریع و امن کانکس با کمترین هزینه مهیا شود.
حمل کانکس های دوقلو و متراژ بالا
مدلهای گوناگونی از تریلی حمل و نقل بارهای سنگین وجود دارند که میتوان برای جا به جایی کانکس از آنها استفاده کرد. تریلیها بهصورت نرمال دارای کفی با طول 12.5 متر و عرض 2.5 متر هستند. این ابعاد در مدلهای جدید کمی افزایش پیداکرده و امروزه شاهد تولید تریلیهایی با طول 13.6 متر و عرض 2.6 متر هستیم. اغلب از این تریلیها برای حمل و نقل کانکس استفاده میشود. کانکسهای دوقلو نیز یکی از انواع کانکس هستند که امکان جابهجایی آنها با تریلی وجود دارد.
در مواردی که طول کانکس دوقلو بسیار زیاد باشد، آنها را بهصورت جداگانه تا محل نصب حمل میکنند. درنهایت، تکنسینها دو بخش مجزا را با جوشکاری و سایر اتصالات رایج، به یکدیگر متصل میکنند. در مواردی که امکان جدا کردن کانکس متراژ بالا وجود نداشته باشد نیز میتوان از کمرشکنها برای انتقال یکجای کانکس استفاده کرد. کمرشکن نوعی تریلی است که توانایی حمل بارهای بسیار سنگین و با متراژ بالاتر از حد استاندارد را دارد.
هزینه حمل و نقل کانکس
بهطورکلی، هزینه حمل کانکس شامل بارگیری کانکس در مبدأ، حمل آن تا مقصد و قرار دادن آن در محل تعیینشده است. بسیاری از شرکتهای معتبر تولیدکننده کانکس، قیمت تقریبی بارگیری کانکس و جابهجایی آن را قبل از شروع فرآیند ساخت کانکس به شما اعلام میکنند. وابسته به سیاستهای هر مجموعه، این قیمت میتواند در قرارداد ساخت کانکس اعمال یا بهصورت جداگانه از خریدار دریافت شود.
درنهایت، هزینه حمل و نقل کانکس به چند عامل بستگی دارد که شامل موارد زیر هستند:
ابعاد کانکس: هرچه ابعاد کانکس بزرگتر باشد و از جرثقیل، تریلی و تجهیزات بهتر و قدرتمندتری برای جابهجایی آن استفاده شود، هزینه حملونقل نیز بیشتر خواهد شد.
وزن کانکس: وزن نیز دقیقاً مانند ابعاد، باعث افزایش قیمت جا به جایی کانکس میشود. استفاده از جرثقیلهای 10، 20 یا 30 تنی ازجمله دلایل افزایش قیمت حمل به دلیل وزن زیاد است.
دریافت مجوز: اگر طراحی و ابعاد کانکس شما فراتر از استانداردهای رایج باشد، حملونقل آن نیازمند دریافت مجوز و طبیعتاً صرف هزینه بیشتر است.
مسافت: آخرین عمل تأثیرگذار در قیمت حمل و نقل کانکس که یکی از مهمترین عوامل نیز هست، طول مسیر حملونقل است. بدون تردید هزینه جابهجایی یک کانکس از تهران تا شیراز، بیشتر از هزینه جابهجایی آن از تهران تا دماوند است.
کارشناسان ما در مجموعه فیدار، تمام این اطلاعات را در اختیار شما قرار میدهند تا بتوانید از بهترین شرایط کمی و کیفی حمل و نقل کانکس بهرهمند شوید.
بیمه نامه حمل کانکس تا مقصد
امروزه کمتر شرکتی را در حوزه باربری انواع کالا پیدا میکنید که دارای بیمه باربری نباشند. اغلب تفاوت بین شرکتهای بیمه، در نوع خدمات و سطح پوشش خسارات است. در مورد باربری و حمل و نقل کانکس نیز این موضوع پابرجا است. جابهجایی سازه خود را به شرکتی واگذار کنید که خسارتهای احتمالی را پوشش دهد. درواقع مطمئن شوید شرکتی که وظیفه جا به جایی کانکس شما را بر عهده دارد، بیمهنامه معتبری را به شما ارائه دهد تا در صورت بروز حوادث مشخصی، ضرر و زیان شما جبران شود. انواع مختلفی از بیمه حملونقل وجود دارند که شما باید بر اساس نیازتان، بهترین و کاملترین بیمه را انتخاب کنید.
جمع بندی
کانکس یکی از سازههای محبوب در دنیاست که کاربردهای گوناگونی دارد. این سازه میتواند در ابعاد مختلفی تولید و محلی برای کار یا زندگی باشد. جا به جایی کانکس یکی از مواردی است که باید با دقت انجام شود تا هیچ آسیبی به بدنه یا تجهیزات داخلی آن وارد نشود. جابهجایی و نصب اصولی کانکس، از نشانههای اعتبار و کیفیت یک شرکت سازنده کانکس و بیانگر ارزشی است که برای مشتریان خود قائل میشود.
عواملی نظیر ابعاد، وزن، مجوزها، مسیر جابهجایی و تجهیزات لازم برای بارگیری کانکس و جابهجایی آن، تأثیر مستقیمی بر قیمت حمل و نقل کانکس دارند. شرکتهای سازنده کانکس نظیر مجموعه فیدار، تمام نکات و الزامات مربوط به حملونقل این سازه را با شما در میان میگذارند تا هیچگونه ابهامی در این زمینه نداشته باشید.