ویلای پیش ساخته

قوانین ویلای پیش ساخته

تماس با مجموعه فیدار

این روزها که بازار خریدوفروش سازه‌های پیش‌ساخته بسیار داغ است، بسیاری از خریداران به دنبال اطلاعاتی در مورد قوانین ویلای پیش ساخته هستند. دریافت جواز ویلای پیش ساخته آسان‌تر از ویلاهای سنتی است و حتی در بعضی موارد نیازی به اخذ مجوز وجود ندارد. قوانین کاملاً مشخص و دقیقی برای ساخت ویلای پیش‌ساخته وجود ندارد و معمولاً شهرداری هر ناحیه با توجه به محدودیت‌های ساخت‌وساز در آن منطقه، بعضی قوانین را مشخص و اعمال می‌کند. به همین دلیل بهتر است قبل از اقدام به ساخت این نوع ویلاها، قوانین خانه های پیش ساخته را از شهرداری منطقه استعلام بگیرید.

قوانین ویلای پیش ساخته با هدف جلوگیری از آسیب به محیط‌زیست و همچنین اطمینان از ساخت اصولی و ایمن سازه‌های پیش‌ساخته وضع‌شده‌اند. قوانین خانه های پیش ساخته با توجه به مواردی نظیر ابعاد سازه، نوع مصالح و نوع سازه پیش‌ساخته متفاوت خواهند بود. همواره قبل از اقدام به ساخت چنین سازه‌هایی، با مسئولان شهرداری دیدار داشته باشید و جواز ویلای پیش ساخته را دریافت کنید.

 

مراحل اجرای خانه پیش ساخته

ازآنجایی‌که شیوه ساخت و اجرای خانه پیش‌ساخته از مهم‌ترین دلایل نیاز به اخذ مجوز است، بهتر است آشنایی مختصری با آن داشته باشید. ویلاهای پیش‌ساخته در زمان کوتاه‌تری نسبت به سازه‌های سنتی آماده می‌شوند. بااین‌حال، بعضی از مراحل ساخت آن‌ها شبیه به ساخت‌وساز سنتی است و همین موضوع نیاز به رعایت قوانین ویلای پیش ساخته را به وجود آورده است.

1) ایجاد فونداسیون

همانند ساخت یک بنای سنتی، ویلاهای پیش‌ساخته هم نیاز به ایجاد فونداسیون دارند تا اسکلت اصلی ساختمان بر بستر آن ایجاد شود. یکی از دلایل اصلی نیاز به مجوز سازه پیش ساخته، نیاز به کندن زمین و ایجاد فونداسیون است.

2) نصب اسکلت سازه

پس از ایجاد پی اصلی ویلا، اسکلت دیواره‌ها و سقف سازه پیاده‌سازی می‌شوند. اغلب از آهن، بتن یا چوب برای ایجاد اسکلت خانه‌های پیش‌ساخته استفاده می‌شود که دوام و استحکام بالایی دارند.

3) اجرای بدنه و سقف

ویلاهای پیش ساخته با مصالح گوناگونی ساخته می‌شوند. قوانین ویلای پیش ساخته به این مورد نیز پرداخته است. خانه‌های چوبی که با محیط‌زیست و طبیعت سازگار هستند، نیاز به مجوز بخصوصی ندارند. این در حالی است که پانل‌های LSF یا پانل‌های سیمانی نیازمند اخذ جواز ویلای پیش ساخته هستند.

4) نصب تأسیسات و تجهیزات

به‌طورمعمول تأسیسات گوناگون مانند کابل‌های برق و لوله‌های آب به‌صورت توکار انجام می‌شوند تا باعث کاهش زیبایی فضای داخلی ویلا نشوند. بنا به درخواست خریدار، تجهیزات گوناگونی نظیر دستگاه‌های گرمایشی و سرمایشی، اجاق‌گاز، کابینت، سرویس بهداشتی، حمام، سینک ظرف‌شویی و ماشین لباسشویی نیز درون ویلا تعبیه می‌شوند.

 

سفارش دهید: طراحی ویلای پیش ساخته (لیست امکانات + استعلام قیمت)

 

مروری بر رایج ترین قوانین خانه های پیش ساخته

باوجوداینکه قوانین ویلای پیش ساخته در هر منطقه‌ای می‌تواند متفاوت با سایر مناطق باشد، اما نقاط مشترک بسیاری نیز وجود دارند. در اینجا قصد داریم در مورد بعضی از رایج‌ترین قوانین ساخت این سازه‌ها صحبت کنیم.

1) ویلای پیش ساخته چوبی

ازآنجایی‌که چوب یکی از مصالح دوستدار محیط‌زیست به شمار می‌آید، قوانین و مقررات سخت‌گیرانه‌ای برای ساخت خانه پیش‌ساخته چوبی وجود ندارد. تنها برای استفاده از امکانات شهری نظیر گاز، آب، برق، تلفن و… است که باید جواز ویلای پیش ساخته چوبی را دریافت کنید. چوب جزو اولین مصالح ساخت سازه‌های پیش‌ساخته به‌حساب می‌آید؛ اما قیمت بالای چوب طبیعی موجب شده تا بسیاری از خریداران به استفاده از سایر مصالح روی بیاورند.

2) ویلای پیش ساخته پانلی

با پیشرفت صنعت ساخت سازه‌های پیش‌ساخته، مصالح جدیدی نیز عرضه‌شده‌اند که علاوه بر استحکام و امنیت بالا، قیمت مناسبی هم دارند. ساندویچ پانل، LSF، صفحات سیمانی و بتنی تعدادی از رایج‌ترین پانل‌ها در این حوزه هستند. به دلیل استفاده از آلیاژهای گوناگون، مواد شیمیایی و مواد اولیه‌ای مانند بتن و سیمان در ساخت این پانل‌ها، قوانین سخت‌گیرانه‌تری برای این سازه‌ها وجود دارد. قوانین ویلای پیش ساخته با استفاده از این مصالح، زیرمجموعه قوانین تراکم ساخت‌وساز است. از طرفی تعداد طبقات چنین سازه‌هایی نمی‌تواند بیشتر از دو یا سه طبقه باشد.

3) قوانین ویلای پیش ساخته کوچک

اگر قصد ساختن یک عمارت بزرگ و شاهانه را ندارید و هدف شما ایجاد یک بنای پیش‌ساخته کوچک است، نگران دریافت جواز ویلای پیش ساخته نباشید. تا زمانی که سطح اشغال سازه شما کمتر از 40 متر باشد، به‌طورکلی نیاز به اخذ هیچ‌گونه مجوز و پروانه‌ای برای ساخت‌وساز نخواهید داشت.

4) اصول فنی ساخت خانه های پیش ساخته

اگر هیچ‌گونه نظارتی بر روی ساخت ویلاهای پیش‌ساخته وجود نداشته باشد، به‌زودی شاهد ایجاد سازه‌هایی بی‌کیفیت خواهیم بود که جان و مال خریداران را به خطر می‌اندازند. تمام موارد فنی ساخت یک سازه پیش‌ساخته نظیر فونداسیون، ضخامت دیواره‌ها و سقف، فاصله ستون‌ها از یکدیگر، تعداد ستون‌ها، نوع عایق داخلی و خارجی، تأسیسات مکانیکی و… باید بر اساس قوانین ویلای پیش ساخته باشند.

شایان به ذکر است که معمولاً قوانین دقیق و مدونی برای ساخت خانه‌های پیش‌ساخته وجود ندارد. این قوانین با صلاح‌دید مسئولان شهرداری منطقه و بر اساس الزامات و محدودیت‌های موجود در همان منطقه اعمال می‌شوند. همواره قبل از ثبت سفارش و شروع مراحل ساخت، قوانین خانه های پیش ساخته منطقه موردنظر خود را از شهرداری جویا شوید. با انجام این اقدام، مطمئن خواهید شد که هیچ مانعی در مسیر ساخت سازه پیش‌ساخته شما وجود نخواهد داشت.

 

بیشتر بخوانید: مزایا و معایب ویلای پیش ساخته

 

مراحل دریافت جواز ویلای پیش ساخته

معمولاً دریافت مجوز خانه های پیش ساخته بر عهده خریدار ویلا است و شرکت سازنده ویلا مسئولیتی در این زمینه بر عهده ندارد. تنها در بعضی موارد بخصوص است که بر اساس قرارداد بین طرفین، شرکت سازنده مسئولیت اخذ مجوزهای قانونی را بر عهده می‌گیرد.

برای اینکه در حین ساخت ویلای پیش‌ساخته با مسائل قانونی مواجه نشوید و فرآیند ساخت به مخاطره نیفتد، بهتر است جواز ویلای پیش ساخته را از شهرداری منطقه دریافت کنید. به‌طورکلی، دریافت پروانه ساخت این نوع سازه‌ها فرآیند چندان پیچیده‌ای ندارد که در ادامه با آن‌ها آشنا خواهید شد.

1) قدم اول: مراجعه به شهرداری منطقه به‌منظور تشکیل پرونده و همچنین مهیاکردن مدارک موردنیاز

2) قدم دوم: اعزام یک بازرس از شهرداری به محل موردنظر و تأیید صحت اطلاعات و مدارک

3) قدم سوم: صدور مجوز شهرداری برای پیمانکار و شروع مرحله تهیه نقشه سازه

4) قدم چهارم: طراحی نقشه توسط تیم سازنده که سازگار با قوانین ویلای پیش ساخته در منطقه باشد

5) قدم پنجم: پرداخت عوارض ساخت‌وساز به شهرداری

6) قدم ششم: ارائه تمام مدارک درخواستی و تکمیل فرم‌ها

7) قدم هفتم: اخذ مجوز خانه های پیش ساخته از شهرداری منطقه

توجه: اگر مدارک شما در هر مرحله کامل نباشد یا بازرسان نقض قانون را به شهرداری منطقه اطلاع دهند، ادامه روند اخذ مجوز منوط به رفع ایرادات موجود و تکمیل مدارک خواهد بود.

 

جمع بندی

کمتر از یک دهه است که استفاده از ویلاهای پیش‌ساخته در ایران رایج شده است. این سازه‌ها که در کشورهای اروپایی قدمت بسیار طولانی‌تری دارند، از ظاهری زیبا و استحکام بالایی برخوردارند. تمام امکانات یک خانه سنتی را می‌توان در خانه‌های پیش‌ساخته نیز فراهم کرد و هیچ محدودیتی از این نظر وجود ندارد. در ابتدا، کاهش زمان و هزینه‌های ساخت از عواملی بودند که موجب جذب خریداران به این شیوه ساخت‌و‌ساز شدند. این موضوع که مقررات و قوانین ویلای پیش ساخته به‌اندازه یک ویلای سنتی نیست هم مزید بر علت شده تا افراد بیشتری به سمت خرید این سازه‌ها جذب شوند.

ساخت یک خانه پیش‌ساخته با ایجاد فونداسیون و نصب اسکلت آغاز، و با نصب دیواره‌ها و درب و پنجره و تجهیزات گوناگون ادامه پیدا می‌کند. دریافت جواز ویلای پیش ساخته ارتباط تنگاتنگی با منطقه ساخت آن دارد. به‌طورکلی، شهرداری هر منطقه قوانین خانه های پیش ساخته را تدوین می‌کند که ممکن است با سایر مناطق متفاوت باشد.

ویژگی‌هایی نظیر ابعاد سازه، تعداد طبقات، جنس اسکلت، جنس بدنه و اصول فنی در قوانین ویلای پیش ساخته گنجانده‌شده‌اند. اگر شما قصد ساختن یک خانه پیش‌ساخته با ابعاد و ویژگی‌های استاندارد را داشته باشید، اغلب نیازی به دریافت جواز ویلای پیش ساخته نخواهید داشت.

تماس با ما تماس با فیدار کانکس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا